De hardloop en wandelroutes

6,1 km hardlooproute

De route van 6,1 km kan je hier zien en gaat via aardig wat onverhard en een klein, soms modderig paadje richting het Langbroekerweteringse gebied.


10,5 km route hardlooproute

De langste route van 10,5 km neemt het eerste stukje van de 6,1 en pakt dan het bos rond het mooie witte kasteel Sandenburg. Deze mooie route die je hier alvast kan verkennen is meer een trail dan een gewoon stukje rennen. Met een paar lekker modderige en onverharde paden en onverharde wegen, gladde brugjes en natte weilanden. Als het gevroren heeft dan heb je geluk, anders zijn natte voeten verzekerd.


De wandelroute

De wandelroute is 4,5 km zodat iedereen na ongeveer één uur lopen weer terug is in de Korfbalclub. De route gaat over onverharde- en verharde wegen en een leuk bospaadje en is voor iedere wandelaar goed te begaan. Je loopt over de grens van de Kaapse bossen en het Doornse buitengebied langs mooie buitenhuizen en boerderijen.Route historie

In de eerste edities liepen we voornamelijk over verharde wegen en een klein gedeelte door het bos. Het waren leuke rondjes maar de vraag kwam om meer te verkennen in dit prachtige gebied tussen weilanden en bossen. De routes waren zo gekozen dat de vijf kilometer route weer bij huis uit kwam en de 10,5 kon dan nog een rondje om kasteel Sandenburg en Langbroek lopen om ook weer bij onze huizen uit te komen.

Nu proberen we zo veel mogelijk leuke kleine paadjes te pakken waarbij modderige stukken, glibberige planken over een slootje en nat gras van een weiland niet vermeden worden. Veel afwisseling in ondergrond van verharde weg, onverhard tot bos- en klompenpaadjes. De korte en de lange route kwamen elkaar tegen op de weg voor kasteel Sandenburg. Of dat nu weer gaat gebeuren kan je hierboven ontdekken.